Käsin tehtyä, ristipistoja ja muurahaisen polkuja

Vanhojen tekstiilien tallentaminen ja uusien tekstiilien valmistaminen vanhojen mallien mukaan on yksi mieluisimmista tehtävistäni. Vanhojen tekstiilien käyttö uudella tavalla on myös osa tekstiiliperinteen säilyttämistä. Virkatuilla liinoilla saa romanttista tunnelmaa vaikkei se nyt muodissa olisikaan.

Miksi heittää pois käsin valmistettua tekstiiliä jos palanen siitä voi ilahduttaa uudessa muodossaan vielä vuosia. Esimerkiksi vanhoista verhoista saa monta tyynyä, laukkua, pussia ja pussukkaa. Saattaapa siitä saada veikeän kesähatunkin. Kangas itsessään kertoo mitä siitä voi tulla. Haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen ettei kaikkea aina tarvitse hankkia uutena. Ennen vanhaan käytettiin kaikki tarkoin mitä kodissa oli. Hyvälaatuinen kangas käytettiin uudestaan lisäten jotain uutta, samalla menetelmällä nykyisinkin saamme aikaan jotain persoonallista.

Kuvia valmiista tuotteista lisäilemme sivuille pikkuhiljaa. Ota yhteyttä jos jokin tuote miellyttää. Jokainen tuote on uniikki jo syntyessään.

Ohessa esimerkkejä mitä valmistan:

Kankaankudonta: Kudon kangaspuilla vanhan mallin mukaisia räsymattoja, liinoja, seinätekstiilejä, muut sisustustekstiilit
Kasvivärjäys: kesällä värjätyistä villalangoista valmistuu shaaleja sekä muita neuletöitä, lapasia, myssyjä, huiveja.
Sisustustekstiilit: Sisustustekstiileissä käytämme uusia ja vanhoja materiaaleja. esimerkkeinä tyynyt, laukut, keittiötekstiilit

Pikkuwanha | Kemintie 16, 95420 Tornio | Puh. 050 306 4632 | pikku.wanha[at]pp.inet.fi